“BUILDING” IN BOERUM HILL

“BUILDING” IN BOERUM HILL

06/14/2012

The stairs at this 4-story row house in Boerum Hill had to be refurbished and the original railing had been replaced during a previous renovation. To replicate the original detailing with a winding wooden handrail would have forced the Owner to sacrifice in other areas. They needed an option that would showcase the stair while being relatively inexpensive. CWB came up with a sculptural steel and walnut railing extending from the top of the stairs to the entry hall at the parlor level. These snapshots show the early stages of installation.

fixed-1

At the 2nd floor, an old fireplace gets a modern face-lift in the new family room. This custom mantel incorporates storage and functionality with an L-shaped hearth stone, currently hidden to protect it during construction. The fireplace surround will be surfaced with a Venetian Plaster finish.

fixed-2

Project Architect: Brian Hagood

Project Team: Rachael Stollar (& photos taken by)

Contractor: E.L. Contracting