Park Slope Revival
This mid 19th century row house in Park Slope was in relatively poor condition when purchased by the client. The house next door had burned down many years before, leaving the lot vacant and overgrown, and the new owners wanted to build a structure in its place that would connect to the existing house.

With the client’s ambitious program for the new structure and to avoid having to move to temporary quarters, the client elected to complete the project in two architectural phases, followed by an interior design phase. The double parlor was designed in one dominant theme to give it the feel of a single space. As a family of four, the client had a need for substantial storage space. Extensive millwork accommodates books, music and electronics. Because the client opted to locate the master bedroom on the parlor floor, special care was given to the delineation of the space as private quarters. The vestibule library, with its extensive built-ins, serves as a threshold to the master suite. The dining room was completed during the second architectural phase; it adjoins the kitchen. A spacious and functional kitchen opens onto the patio garden.

PROJECT INFO

LOCATION   |   Park Slope, Brooklyn
SIZE   |   3750 sf
YEAR COMPLETE   |   2006
SCOPE   |   New carriage house connecting to an existing home including a new master suite, bath and dressing room, new dining room, garage and outdoor living area.

CREDITS

PARTNER IN CHARGE   |   Brendan Coburn
PROJECT TEAM   |   Janelle Gunther, Joseph Smith, Romina Romano
INTERIOR DESIGN   |   Catherine Brophy, Ward Welch, Erin Fearins
STRUCTURAL ENGINEER   |   Grigg & Davis Engineers, PC
EXPEDITOR   |   J. Callahan Consulting, Inc.
CONTRACTOR   |   Pilaster Inc.
PHOTOGRAPHER   |   Hulya Kolabas