PARK SLOPE LIGHTHOUSE

PARK SLOPE LIGHTHOUSE

PROJECT DETAILS
This project entailed the complete renovation of a 4-story Romanesque Revival row house in Park Slope. The building, at some point in its past, had been converted from a single-family to a multi-family residence and the new owner wanted to restore the home back to the original configuration. The existing details were mostly intact at the parlor floor so a portion was salvaged and restored within the front parlor room, a space which serves as a combination formal living/dining space. The rest of the house was treated with a more modern language. An existing extension was replaced with a new, full-width extension providing a half-level between parlor and garden floors. This “split-level” zone with large floor-to-ceiling windows provides a direct connection from the kitchen to the garden, as well as between the kitchen and family room below.

The cabinetry throughout is custom. The antique hutch in the kitchen was purchased by the owner and designed to fit within a paneled wall concealing the refrigerator and pantry cabinets at either side. Interior Designer Tamara Eaton worked with the clients to select the art, hardware, and wallpaper throughout as well as to design custom furniture pieces unique to the space.

  This project was selected by the AIANY Interiors Committee to partake in 2016's Residential Review Showcase at GD Cucine and was featured in Brownstoner's Insider.

PROJECT INFO

Park Slope, Brooklyn

4200 sf

2014

CREDITS

Brendan Coburn

Jesse Fearins, Yuliya Ilizarov, Lesa Rozmarek

Tamara Eaton Design

Grigg & Davis Engineers, PC

J. Callahan Consulting, Inc.

Pilaster Inc.

Francis Dzikowski / OTTO

SIMILAR PROJECTS

BOERUM HILL BEAUT
BROOKLYN HEIGHTS TAILORED MODERN
BROOKLYN HEIGHTS GREEK REVIVAL