COBBLE HILL SANCTUARY

COBBLE HILL SANCTUARY

PROJECT DETAILS
The homeowner acquired this property while the building was being repurposed from a long-abandoned church to a condominium. The apartment presented unique opportunities untypical for New York City living quarters with a sprawling layout, high ceilings, gothic windows, and access to ground floor yards. Our goal was to connect the disjointed spaces, creating a flow that would accomodate the daily lives of this young family.

Millwork and wall treatments play a large role to define and connect spaces. The main common areas are joined with an open plan, but the kitchen is set apart with subtle cerused oak cabinets. A portal through this cabinetry leads to a secluded dining room, made more intimate with a rich grasscloth wallpaper. A similar connection is made from the living room to the master suite, where a perforated screen through a double sided bookcase and desk allows mom to keep a watchful eye while working from home. The two children are given their own domain at the opposite end of the apartment, sharing a bedroom, playroom, and bathroom discreetly separated from the rest of the home.

This project was featured in the Wall Street Journal.

PROJECT INFO

Cobble Hill, Brooklyn

2235 sf

2012

CREDITS

Brendan Coburn

Brian Hagood

Fearins | Welch Interior Design

Timocon Interior Construction

Rachael Stollar

SIMILAR PROJECTS

UPPER EAST SIDE PRE-WAR
TRIBECA REGENCY