East Hampton Northwest Woods
Our challenge was to design 2,200-square feet of space that felt spacious and comfortable for both residents and guests. We divided the public and private spaces and gave each of the three bedrooms its own private bath. A cupola with operable windows draws the air up through the house. The resulting cross ventilation is so effective that the air conditioning is rarely used. An indoor-outdoor fireplace is functional throughout the spring and fall. Its decorative stovepipes actually function as flues.

PROJECT INFO

LOCATION   |   East Hampton, New York
SIZE   |   2200 sf
YEAR COMPLETE   |   1995
SCOPE   |   Design and construction of a new home.

CREDITS

PARTNER IN CHARGE | John R. Coburn
PROJECT TEAM   |   Brendan Coburn, Rich Grisaru, Conrad Ello
INTERIOR DESIGN   |   Therese L. Coburn
CONTRACTOR   |   Coburn Family
PHOTOGRAPHER   |   Catherine Tighe