CARROLL GARDENS COMEBACK

CARROLL GARDENS COMEBACK

PROJECT DETAILS
Long empty, this woefully dilapidated brick row house had no running water or electricity, and the rear yard was a tangle of overgrowth. A gut renovation breathed new life into the solid shell, a light & airy abode for the clients and their two pet pigs. Linoleum flooring on the home's main floor allows for easy maintenance, transitioning to a new deck with shallow, pig-friendly steps to the rear yard. The building's diminutive footprint is made to feel larger with a double-height space at the rear of the building. The kitchen and seating area are surrounded by a mezzanine, providing access to the floor-to-ceiling bookshelves, which flank the original marble fireplace. Large, north-facing windows provide ample light that is not harsh. Once the neighborhood eyesore, now the new kid on the block and a home once again.

PROJECT INFO

Carroll Gardens, Brooklyn

1880 sf

2011

CREDITS

Brendan Coburn

Janelle Gunther, Sarah Ramsey, Jean-Luc Torchon

Grigg & Davis Engineers, PC

J. Callahan Consulting, Inc.

E. L. Contracting, Inc.

Rachael Stollar, Cameron Neilson

SIMILAR PROJECTS

WILD IN WILLIAMSBURG