Brooklyn Heights Pre-War
This renovation of a pre-war double duplex in Brooklyn Heights included the 12th floor and penthouse. The existing layout consisted of two side-by-side duplexes that a previous resident had attempted to connect, but only on the lower floor, forcing residents to descend the stairs on one side in order to reach the upper floor on the other side.

To maximize light and circulation, we designed an open riser steel staircase. New windows and doors were installed throughout, permitting light to fill the entire home, all the way into the remote recesses. By enhancing the existing features of the space, including interior and exterior terraces, the extraordinary views of the harbor and excellent southern exposure take center stage.

PROJECT INFO

LOCATION   |   Brooklyn Heights
SIZE   |   2200 sf
YEAR COMPLETE   |   2003
SCOPE   |   Loft renovation of a pre-war duplex.

CREDITS

PARTNER IN CHARGE   |   Ward Welch
PROJECT TEAM   |   Tim Sullivan
EXPEDITOR   |   J. Callahan Consulting, Inc.
CONTRACTOR   |   Pilaster Inc.
PHOTOGRAPHER   |   Catherine Tighe